Kedvezményezett neve: ÖTVÖS 84 Kézműves és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Új eszköz beszerzése az Ötvös Ékszer versenyképességének növelése érdekében
Támogatás összege: 7 954 538 Ft
Támogatás mértéke: 70 %
A projekt fizikai lezárásának dátuma: 2022.02.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00105
Projekt megvalósítás helye: 4024 Debrecen, Batthyány u. 6.Projekt tartalmának bemutatása:

Az ÖTVÖS 84 Kézműves és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a projekt megvalósítása során a vállalkozás versenyképességének növelését célzó fejlesztés keretében eszközbeszerzés megvalósítását tervezi.

Beszerezni kívánunk 1 db. lézerhegesztő gépet, valamint az IT korszerűsítés megvalósításához irodatechnikai eszközöket.

A lézerhegesztő gép már számítógéppel összekötött, ezért a digitálisan megtervezett ékszert, mintát egyszerűbben tudjuk majd elkészíteni, tehát projektünkben megjelenik a digitalizáció.

Fejlesztésünk hozzájárul a termelékenységünk növekedéséhez, hiszen a lézerhegesztő berendezéssel, valamint az IT eszközökkel 20%-kal növelni tudjuk a készített ékszer mennyiségét, azaz kapacitásnöveléssel egységnyi idő alatt több terméket tudunk készíteni. Az új eszközök a legmodernebb, energiatakarékosabb technológiai színvonalat képviselik, így hozzájárulnak a fenntarthatóság növeléséhez.

A tervezett technológiai fejlesztés reflektálva a meglévő piaci igényekre lehetővé teszi a szolgáltatás volumenének, és minőségének növelését, melynek következtében javul a termelékenységünk is. Munkavállalóink létszámának megtartása/emelése egyenes következménye a tervezett termelékenység növekedésnek. Összességében elmondható, hogy a szolgáltatási folyamat gördülékenyebb és optimálisabb lesz, javul a folyamatok nyomon követhetősége. Ennek megfelelően a tervezett beruházás közvetlenül indukál árbevétel (20%), illetve eredménynövekedést.

A beruházás sikeres megvalósítása tehát lehetőséget teremt a későbbi fejlesztési lehetőségek kihasználására. A technológia fejlesztésével egy önmagát erősítő folyamat indul el a kapacitások, és a piaci lehetőségek kiaknázásának kapcsolatában, melynek eredménye a hatékonyabb, kedvezőbb kihasználtságú eszközpark. Ezáltal várhatóan árbevételünk növekszik, eredményességünk javul. Mindez biztosítja a jelenlegi létszám megtartását, illetve megteremti a lehetőségét a foglalkoztatás további bővítésének is.